Vudu je odigrao svoju ulogu u revoluciji kojom su se Haićani oslobodili od francuske vladavine. U kolovozu 1791. godine, Francuska je bila u velikom previranju započetom revolucijom dve godine ranije.
Kralj i kraljica bili su zatvoreni, plemstvo i svećenstvo videlo je kako im je moć oduzeta, a sloboda, jednakost i bratstvo bili su usvojeni kao lozinke novog poretka u Francuskoj.U početku je izgledalo da se malo toga promijenilo u San Domingu, zapadnoj trećini karipskog otoka Hispaniola, najblistavijem dragulju francuske kolonijalne krune.Tamo je 40.000 tisuća Francuza vladalo nad pola miliona crnih robova i 30.000 mulata, koji su bili zaposleni na plantažama pamuka, šećerne trske, kave i indiga. Prva posljedica revolucije u Francuskoj bila je ta da je poboljšan položaj mulata. A onda su crni stanovnici Haitija digli glas i postali nemirni, vođeni djelovanjem tajanstvenog svećenika-vrača po imenu Bukman, koji je na San Domingo stigao iz britanske kolonije Jamajke. Bukman je pozvao sve one koji žele da mu se pridruže da se 14.kolovoza 1791. godine, nađu na skrovitom mjestu duboko u prašumi.
Bukman je izveo krvni ritual, tako što je zaklao svinju i pozvao sve koji žele da mu se pridruže, da popiju njenu toplu krv. Ceremonija se završila divljim plesom zvanim 'božansko opijanje', posle čega su se učesnici rasturili kroz šumu. Idućih nekoliko dana napadnute su velike plantaže, a njihovi vlasnici su pobijeni. Iako su se snažniji francuski kolonisti održali još oko 12 godina, konačni ishod noćnog okupljanja bio je potpuni poraz Francuza i zasnivanje nezavisne republike Haiti, postojbine vudua, pod vodstvom predsjednika Tusan l' Uvertira.
Prema vjerovanju seljaka Haitija, a često i prosvijećenog dijela stanovništva, Haiti je postao dom zombija, tih mračnih, živih tijela, lišenih duše i bilo kakve vlastite kontrole.

Cijena: 249,99 Kn ( + GRATIS Dostava)
Cijena s popustom: 169,99 Kn

Podijeli s prijateljem!

Opis

Materijal

LoopTeez majice su napravljene od 100% pamuka s apliciranim dizajnom na prednjici majice. 
Da bi ostale u najboljem stanju, majice je potrebno prati na 30°C, s napomenom da se ne pegla preko dizajna.

Kroj

Majice su užeg kroja i najbolje stoje ljudima solidne tjelesne forme. Sužene su na rukavima te naglašavaju biceps, dok u predjelu trupa nisu toliko uske te toleriraju i male trbuščiće.

Size

Majice su užeg kroja / slim fit, tako da ukoliko uobičajeno nosite ravne ili vrećaste majice, trebate uzeti broj veću majicu.

Trebaju biti zategnute na bicepsu / ramenima te leđima.

Pakiranje

Svi LoopTeez proizvodi dolaze u službenoj LoopTeez kutiji.

Dvije su opcije dostave:
Standardna dostava
Proizvod će biti poslan u roku od 24 sata od vidljive uplate (ukoliko kupujete preko kartice / internet bankarstva)
Dostava traje od 3-5 dana
Ekspresna dostava
Proizvod će biti poslan odmah nakon vidljive uplate
Proizvod će biti poslan u roku od 24 sata od vidljive uplate (ukoliko kupujete preko kartice / internet bankarstva).
Dostava u roku 1-2 dana
POVRAT 

Ukoliko katakteristike proizvoda koji ste naručili i primili ne odgovaraju onoj s opisa, imate pravo vratiti naručen proizvod u roku od 10 dana od dana primitka proizvoda naručenog preok našeg službenog webshopa.
Svi uvjeti vraćanja proizvoda su opisani u Općim uvjetima dijela Reklamacije, Pravo Povrata i načini povrata novca.

  • Visa
  • Master Card
  • American Express
  • PayPal
  • Diners-club

LoopTeez